Avainsana: Alkuruoka

Lohitartar

Lohitartar

Nopea lohitartar. Tartar ei tässä tapauksessa viittaa tervaan tai mongolialaisiin sepeihin. Ei, vaan se hyvähyvä alkupala on.

Tämä oli toinen alkupala mässäilyviikonlopusta. Huomaa ihqdaa sydämen muotoinen ruisleipä lohimäiskeen alla. Jos ahistaa, niin toki voi lusikoida tartarit suoraan kulhosta ruokaholeen, mutta ei kannata.Tämän voi tehdä monesta muustakin asiasta kuin lohesta, kuten esimerkiksi tonnikalasta tai pyyhekumista. Ihan originaali, selkokielinen ohje täällä.… Lue lisää »

Bruschetta

Superhyvää Keski-Italian alkupalaa, joka menee semikevyenä ruokanakin. Mukana myös juomasuositusta kultturelleille eliittiviipaleille.

Bruschetta on aika pitkälle siis paahdettua leipää, jossa on valkisibulaa, öljyä ja mausteita. Tästä on olemassa paljon erilaisia muunnoksia, mutta itse tykkään tehdä näin. Ja hyväähän tästä tulee, uh huh!

Le Bruschetta

Ainesosat

  • 6 tomaattia
  • muutama valkosipulin kynsi
  • pari purkkia tonnikalaa (vaaleaa, hyvälaatuista)
  • maalaisleipää
  • balsamiviinietikkaa
  • basilikaa
  • mausteita makusi
Lue lisää »