Avainsana: Tomaatti

Tonnikala-feta-tomaattikasa [P]

Nopeista nopsin ja helppo välipala tai semiateria, koska sellaisiakin tarvitaan. Ulkonäkö vähän deep, mutta maku ooh la la. Menee myös vaikka lounaasta tai (koillisesta) naiseläjälle.

P-kirjain tuossa eväksen nimessä ei tarkoita pokemonia tai sitä itseään, vaan pikaisua. Pikaisu olkoon vastineeni ulkomaan quickielle, eli nopsalle jutskalle.

Vaikka tässä on vain kolme (neljä jos syöt myös lautasen) ainesosaa, näiden makuyhdistelmä on vallan … Lue lisää »

Bruschetta

Superhyvää Keski-Italian alkupalaa, joka menee semikevyenä ruokanakin. Mukana myös juomasuositusta kultturelleille eliittiviipaleille.

Bruschetta on aika pitkälle siis paahdettua leipää, jossa on valkisibulaa, öljyä ja mausteita. Tästä on olemassa paljon erilaisia muunnoksia, mutta itse tykkään tehdä näin. Ja hyväähän tästä tulee, uh huh!

Le Bruschetta

Ainesosat

  • 6 tomaattia
  • muutama valkosipulin kynsi
  • pari purkkia tonnikalaa (vaaleaa, hyvälaatuista)
  • maalaisleipää
  • balsamiviinietikkaa
  • basilikaa
  • mausteita makusi
Lue lisää »

Katkarapu-tomaattipasta

Viikonlopun antia, eli rapsakkaa katkispastaa tomaatin ja kaikenmaailman töhkän kera. Ihan alkuperäinen resepti löytyy Vireyttä vihanneksista -kirjasta, mutta askartelin tätä aika reippaasti uusiksi. Kaikki kunnia kuitenkin alkuperäiselle kirjoittajalle, joka on ollut joku dude. Koska tähän tulee muun muassa oliiveja, kapriksia ja no, niitä katkarapusia, niin elä hullu enää suolaa ainakaan tähän tunge. Verisuonet poksahtaa muuten. Katkaravut, nuo merien epäkrillit ovat … Lue lisää »