Kiinalainen liha-pinaattikeitto

Aina kun jatkuvan kung-fu-tappelun lomassa nälkä yllättää, niin itämainen keitto nihao pong wau.

Lihhaa ja pinaattia. Kyllä tästä länsimaalainenkin mahansa täyttää. Menee kuitenkin dieettiosastolle, koska kaloreita ei ole yhtä paljon kuin amerikassa. Annoksia kuusi.

Aineosat

  • 450 grammaa naudanlihaa kuutioina
  • 1 sipuli
  • 4-6 valkosipulin kynttä
  • 4,5 dl grammaa kana- tai lihalientä
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • pätkä tuoretta inkivääriä (semmonen 5 cm)
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 2 litraa pinaatinlehtiä
  • 1,5 litraa vettä
  • suolaa, jos olet sellaiseen taipuvainen

Valmistus

Höyrystä pinaatti. Sillä välin kuutioi liha. Nakkaa liha, hienonnettu sipuli, silputut valkosipulit, soijakastike, lihaliemi, vesi, suola ja fenkolinsiemenet kattilaan. Kuori inkivääri ja pilko se muutamaan osaan. Nakkaa myös inkkari kattilaan ja kiehumispistettä kohti. Kun kiehuu, niin lisää ohrasuurimot. Levyä pienemmälle ja kansi päälle. Siinä sitten keksit itsellesi puoleksitoista tunniksi tekemistä, kun about sen aikaa tämä porisee. Sitten kun aika on kohdallaan, niin vippaa pinaatinlehdet vielä sekaan ja hauduta kuumassa pari minuuttia. Ongi inkiväärin palaset pois ennen nauttimista. Voit koristella kevätsipulisuikaleilla. Itse en koristellut, kun näin ydintalvella ei sipulit kasva. Ainakaan lähikaupassa.

kiinalainen_2

Nauttiminen

Ryystäen. Parta kastuu, mutta tuleepahan sekin joskus pestyä. Imaise kera poreilevan veden. Off-diet versiossa kylkeen voi rouhaista leipää.

Energiasisältö

Noin 300 kcal per annos. Vähän riippuu mätätkö lautaselle pelkkiä suurimoita, lientä tai jotain siltä väliltä.