Lohitartar

Lohitartar

Nopea lohitartar. Tartar ei tässä tapauksessa viittaa tervaan tai mongolialaisiin sepeihin. Ei, vaan se hyvähyvä alkupala on.

Tämä oli toinen alkupala mässäilyviikonlopusta. Huomaa ihqdaa sydämen muotoinen ruisleipä lohimäiskeen alla. Jos ahistaa, niin toki voi lusikoida tartarit suoraan kulhosta ruokaholeen, mutta ei kannata.Tämän voi tehdä monesta muustakin asiasta kuin lohesta, kuten esimerkiksi tonnikalasta tai pyyhekumista. Ihan originaali, selkokielinen ohje täällä.

Ainesosat

  • 250 grammaa graavilohta
  • pari punasipulia
  • sopivasti tilliä
  • 1 dl smetanaa
  • pari ruokalusikallista valkoviiniä
  • valkopippuria
  • ruisleipää

Valmistus

Kuutioi sipuli ja lohi. Nakkaa kulhoon, ja sekoita tillisilpun, smetanan, valkopippurin ja valkoviinin kanssa. Jos laulattaa, niin viiniä on mennyt enemmän suuhun kuin tartariin. Sit laita koko setti jääkaappiin ja anna olla jotain kolkyt minsaa. Jos juot vielä sitä valkkaria, niin elä unoha soossia jääkaappiin. Paahda leipä. Sipellä halutessasi siihen kuviota, kuten sydän tai transformers. Lusikoi tartaria leivälle, heitä tilliä niskaan ja tarjoa pystyssä pysyen.

Lohitartar 2

Nauttiminen

Viinin kanssa tai ilman. Hienostele ihan niin paljon kuin haluat.