Mascarpone-leipä

Epäterveysmyrskystä hei, uuh, namileipää. Hiilareita välttelevät saattavat nyt ehkä tiltata, mutta ei lasketa sitä niille viaksi. Mascarpone on leivän päällä niin hyvää, että oikealla tavalla tarjoiltuna saanti on varma.

Ainesosat

  • Kaura- tai ohraleipää (ei mitään vehnämöyhyä)
  • Mascarponea
  • Päälle jotain kivaa

Valmistus

Leikkaa leipä. Osta lentoliput Italiaan ja hae mascarpone. Sano komisario Montalbanolle terveisiä. Tule kotiin. Välttele kiusausta valmistaa siitä tiramisua. Ei siitä komisariosta vaan siitä mascarponesta. Totea, että ennen italiaan lähtöäsi leikattu leipä on homeessa ja opi tästä jotain. Osta uusi leipä ja leikkaa siivu. Laita mascarponea päälle. Laita päälle jotain kivaa… siis leivän päälle. Tiedän, että on kiva pukeutua vaikka ihan kaksin hanibeiben kanssa ja ou jeah, mutta puhutaan nyt tästä ruoasta, jooko?

Eli laita mascarponen päälle jotain kivaa. Mutta älä istu siihen, se ei ole kivaa. Itse laitoin makeaa paprikaa. Toki, jos esim. ukin korsukaveri kuoli talvisodassa paprikaan, niin sitä ei ehkä halua käyttää, mutta mansikka on hyvä korvike. Itse asiassa, mansikat mascarpone-leivän päällä shamppanjan kera ovat oiva keino yllättää puoliso tai rakastaja. No, ehkä pointti tuli selväksi: mascarpone on hyvää jaadidaa.

Nauttiminen

Rouskuta ja nauti. Tee syntiä.