Tacogratiini

Rapsakkaa, suolaista ja enemmän tai vähemmän epäterveellistä. Mikä se on? Ei, se ei ole peruskoulu vaan maukas iltapala: tacogratiini.

Tämä resepti ei ole omani, vaan se on hieman muutettuna lähtöisin kinuskikissan, tuon kinuskisen, ööh, kissan blogista. Kisuli on valmistanut gratiinin kylkeen myös salaattia, mutta keittiön kaapissamme asuva mörköjänis söi salaatin. Normaalisti teemme ruokaa aina joko luomulihasta tai muuten vain lihakaupasta haetusta tuoreemmasta tavarasta. Nyt jouduimme turvautumaan normikaupan jauhelihaan, mutta menihän tuo. Nautaa tuupattiin tähän safkaan, mutta kai tähän voi laittaa vaikka heppaa. Mutta ei mustaa oria, tuota 70-luvun loppupuolen tyttöjen sydämien sulattajaa. Itsehän nuorena angstasin, joten tuo kaakki olisi silloin joutanut vaikka pannupizzaan, mutta nyt soivat toisenlaiset kellot. Mutta ihan sama, laita vaikka valasta.

Tacogratiini

Ainesosat
Näistä tulee salsa (ei se leffa):

  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • puolikas paprika (keltainen)
  • 1 punasipuli
  • parit chilipaprikat (voi jättää pois ja aikoo huijata lapsillekin tätä evästä)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0-283 tippaa tabascoa, ihan miten tykkäät

Näistä tulee jotain muuta kuin salsa:

  • 400 g jauhelihaa
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 tölkki tomaattipyrettä
  • 300 g nachoja
  • 150 g juustoraastetta, esim. emmental

Valmistus
Uuni päälle, 200-astetta hyvä.
Tee ensin salsa (ei se leffa). Valuta tomaattimurskasta vesi ja kärpäset pois. Hienonna paprika(t) ja punasipuli ja pyörittele tomaattimurskan sekaan. Sekoittele perään myös mausteet ja öljy. Laita jääkaappiin hengaamaan, mutta älä unohda sitä sinne. Tässä välissä pannua päälle ja jauhelihan ruskistukseen. Sitä ei varmaan tartte opettaa, mutta kun sihinä kuuluu niin jotain tapahtuu. Sekoittele lihan sekaan mausteet ja tomaattipyre.

Naks (uuni).
Levitä nachot pellille. Ei poliisi-tv:n juontajalle vaan uunipellille. Auttaa jos laitat leivinpaperin väliin. Läpsi ensin kerros salsaa (ei sitä leffaa), sitten kippaa lämmin jauheliha päälle ja levittele vielä lisää salsaa (voi hemmetti sen leffan kanssa nyt) koko paketin pintaan. Laita pelti uuniin ja annan olla viitisen minuuttia. Ruokaa on helpompi syödä jos otat sen uunista pois.

Nauttiminen

Iltapalaksi vieraiden kera. Älä syö vieraita vaan kerro heille tarinoita metsästysretkistä 40-luvun Kuubaan. Jos epäilevät, kiistä kaikki. Tämän kanssa sopisi siideri, ehkä omenainen. Kuivana ja englantilaisena vetäisin, mutta jos on ihan pakko olla makeaa, niin lempparini Somersby sitten. Sipaise tosiaan sitä salaattia halutessasi kylkeen. Voit myös dipata gratiinia vaikka mascarponeen tai kermaviiliin, om du vill. Ja ruoan jälkeen voit mennä kattoo salsan. Kyllä, sen hemmetin leffan.
Kuka muuten esitti mustaa oria siinä leffassa (ei salsassa, vaan siinä toisessa leffassa)?