Avainsana: lohi

Lohitartar

Lohitartar

Nopea lohitartar. Tartar ei tässä tapauksessa viittaa tervaan tai mongolialaisiin sepeihin. Ei, vaan se hyvähyvä alkupala on.

Tämä oli toinen alkupala mässäilyviikonlopusta. Huomaa ihqdaa sydämen muotoinen ruisleipä lohimäiskeen alla. Jos ahistaa, niin toki voi lusikoida tartarit suoraan kulhosta ruokaholeen, mutta ei kannata.Tämän voi tehdä monesta muustakin asiasta kuin lohesta, kuten esimerkiksi tonnikalasta tai pyyhekumista. Ihan originaali, selkokielinen ohje täällä.… Lue lisää »

Kalaa ja Kajsa Wargin kastiketta

Ah, lohta. Filettä pannulla ja Kajsan kastiketta päälle. Soossi oli aivan uusi tuttavuus, mutta maittava sellainen.

Kuten kuvasta näkyy, jätin fisun tällä kertaa mediumiksi, ja olihan se muhevampaa (parempaa) kuin täysin kypsä. Kastikereseptin bongasin jostain päin internettiä, mutta Kajsa Warg menee tuonne Ruotsin keittiöhistorian puolelle. Joskus 1700-luvulla tämä täti veisti kahden käden miekalla reseptiä ja ruokaohjetta. Ja hyviä veistikin. Sipaisin … Lue lisää »

Pistaasilohi ja kookos-bataattimuussi

Namilohta kera pähkinän, sekä kookoksella höystettyä outousmuussia. Tarjotaan kera itse tehdyn paprikamajoneesin ja salaatin. Tarjotaan myös lapsille, jotka sanovat hyi, yäk ja en syö (no ehkä kalaa vähän). Runsaskalorista kamaa.

Pistaasilohi

Kala on aina hyvää, nyt myös pähkinällä. Norjalainen tuore lohifilee josta ruodot poistettu jo ennen minun keittiötäni. Toimii. Kalaan voi halutessaan lisätä sitruunaa, mutta itse en sitä tehnyt kun … Lue lisää »