Jauhelihakastike

Jauhelihakastike (luomu) ja kvinoa

Puhtaista ja tuoreista raaka-aineista tulee orgastista ruokaa ja treffit pelastava jauhelihakastike. Mukana myös mielenkiintoinen, terveellinen ja gluteeniton avaruusmätiä muistuttava kvinoa.

Jauhelihakastike

Nykäisin tällaisen lounaan kun tuli ostettua muun muassa luomujauhelihaa ja kvinoaa. Lihan ostin siis tukusta ja se oli ostamishetkellä lähes juuri jauhettua. Tämän mäiskeen raaka-aineet ovat lähes kaikki luomua. Jos et pysty ostamaan luomuversioita, niin eipä tämä varmasti maistu niin taivaalliselta kuin sen pitäisi. Jauhelihakastikkeen voipi tarjota myös esimerkiksi riisin kera. Tämän kylkeen voisi myös höyrytellä vaikka kasviksia. Kvinoa on mielenkiintoista. Se on terveellistä, ja gluteenitonta. Vaikka se rapsaa suussa kuin avaruusmäti, niin se on todella hyvää – ja hyvä korvike epäterveellisemmälle pastalle/makaronille. Tämän bloggauksen annoskoko on juuri sopiva 80 kiloa painavalle miehelle. Tai pienelle hippiperheelle. Ai mut eihän ne syö lihaa? No ihan sama.

Jauhelihakastike (luomu)

Ainesosat

  • 2 tomaattia
  • pari valakosipulin kynttä
  • mausteita (suolaa ja mustapippuria)
  • n. 50 g tomaattipyrettä
  • 200 g luomujauheliaa
  • 1 dl luomukermaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl Maizenaa

Valmistus

Ihan ensimmäisenä kalttasin tomaatit, eli riipaisin niistä kuoret pois uittamalla 10 sekuntia kiehuvassa vedessä ja tuuppaamalla sitten kypikylmään veteen (tomaatissa toki ristiviilto). Lähtipä helposti. Pilkoin tomaatit, valkosipulit ja sipulin. Tässä välissä minulla oli luonnollisesti pannu keskilämmöllä lämpiämässä. Lirautin pannuun hieman hyvää kreetalaista oliiviöljyä ja heitin mausteet ja valkosipulit hetkeksi paahtumaan. Näin maku tulee paremmin esiin. Murustelin jauhelihan pannuun ja ruskistin vesi kielellä. Loppuvaiheessa tönäisin sipulit mukaan ja hetken sihistyään wannabe-kastike sai seurakseen vielä kaltatut tomaatit ja tomaattipyreen. Namihöyryt kipusivat nenääni kun paistelin tuotosta vielä hetkisen. Sitten nappasin Maizenan kerman sekaan ja heitin pannulle. Pistin vielä lirauksen vettä perään (sen verran, että kermakupista sai kaiken huuhdottua varmasti ruokaan). Levyä himpun pienemmälle ja n. 15 minsaa hautumista. Tällä välin myös kvinoa suhisteli tulla ihanasti valmiiksi. Vaikka kastike näyttää alla olevassa kuvassa joltain saksalaiselta jonka pitäisi pysyä piilossa, niin se on oikeasti ihan törkeän hyvää.

Nauttiminen

Kyyneleet silmissä, koska tämä on niin hyvää. Varmaa kamaa treffeille! Tällä reseptillä ei voi muuta kuin saada. Siis treffikumppanisi hymyilemään… paitsi jos se ei syö lihaa. Mutta sitten et varmaan edes vääntäisi jauhelihakastiketta. Paitsi jos et tiedä, että se ei syö lihaa. No whatever, tee nyt jotain ruokaa sille. Ai niin, mainitsin kai, että tämä kastike on ihan hiton hyvää.