Totuus popseista

Testissä joka blogissa roikkuvat, trendikkäät ja ihqdaat popsit. Mustasta raamatusta olevan, kirotun valmistusprosessin omaavat möhkäleet paljastavat kuplan. Ei näitä vaan saa pysymään kasassa ilman kolmen vuoden taikakurssia. Jos muutaman vuoden henkisen valmennuksen vaativan valmistusprosessin pääsee läpi, niin näiden makuhan on sitten kuitenkin ns. little drops of heaven -osastoa.

Niin mitä ne popsit sitten ovat? Näillä on varmaan monta nimeä: pops, cakepops, cookiepops ja mielenterveysongelmat.

Popsit tehdään siten, että sopivasta materiaalista, kuten kekseistä, ylijäämäkakuista tai autonrenkaista murustetaan kasa namia, sotketaan siihen jotain tuorejuuston tapaista ja päällystetään suklaalla. Tästä tulee kuulemma juhlien kohokohta, kaveripiirin palvoen joukossaan olevaa huippukondiittoria ja Gordon Ramsayn soittaessa henkilökohtaisesti neuvoja. Kuulostaa helpolta? Kyllä, jos on myynyt sielunsa jollekin epämukavalle siitä, että nämä tikkupallot pysyvät siellä missä niiden pitääkin.

Reseptejä näille löytyy pitkin nettiä. Nappasin randomilla jonkun ja sovelsin aika huolella. Nämä kannattaa valmistaa sitten ihan samalla tavalla kuin minä, sillä itkun kanssa nämä ovat entistä makeampia…

Ainesosat

 • Pari rullaa Domino-keksejä (osta kaiken varalta useampi paketti)
 • Mascarpone-juustoa
 • Loraus aplarimehua
 • 200 g valkoista suklaata kuorrutukseen
 • Jotain kipua pois viemään ja murhetta unhoittamaan

Valmistus

Näistähän on tarkoitus tehdä ihania tikkaripallosia, joita kaikki ylistävät ja egosi pönkittyy. Jos et ole vahva persoona niin lopeta tähän ja rakenna vaikka talo. Se on helpompaa.

pops_2

No, oma on valintasi. Ota tehosekoitin tai joku muu veikeä keksinmurskainvehje ja nappaile keksejä muutama kerrallaan sekoittimeen. Tuhoa. Kippaa keksimurska erilliseen kuppiin. Tässä vaiheessa on erittäin tärkeää huomata, että viimeiseen sekoituserään on joutunut keksipaketin muovia joukkoon, ja koko hemmetin murukasa on täynnä muovisilppua. Kymmenen minuuttia on keskimäärin hyvä aika yrittää onkia pieniksi paloiksi menneitä muovinpalasia murusten joukosta. Sitten aja kauppaan, ja osta uusi paketti Dominoita. Kiroa lottoajia ja muita vatuloijia joiden takia kauppareissu venähtää liian pitkäksi. No, vieraat tulevat kohta, mitä väliä.

Aloita alusta. Tällä kertaa joukossa ei pitäisi olla muovia, jee! Törkkää sitten pari ruokalusikallista Mascarponea joukkoon ja lorauta appelsiinimehua päälle (sellainen 1,2 sekunnin loraus noin 40 cm korkeudesta). Pyöritä lusikalla taikinaksi. Tässä vaiheessa täytyy sitten onnistua kippaamaan koko kuppi käsistä, ja tiputtaa suurin osa taikinasta lattialle. Ennen kuin kaavit suklaata parketista, voit halutessasi tuumailla muutaman suomalaisen kirosanan. Mätä taikina takaisin kuppiin ja päätä itse kerrotko vieraille vai et… pyörittele sitten taikinasta palloja. Näitä pitäisi tulla parikymmentä. Itse sain n. kuusitoista aikaan. Jos haluat saada näitä onnistumaan tarpeeksi isolle juhlavierasjoukolle, niin tee vaikka noin 42 000 palloa. Laita sitten pallukat hetkeksi jääkaappiin (ei se kaappi siinä lavuaarin alla).

Popseihin tarvitaan jotain tikkusia. Kaivoin laatikosta grillitikkuja, ja ajattelin näistä veistellä sopivia keppejä. Miehekkäästi kaivoin monitoimityökaluni Leathermanin taskusta, ja nippailin sivuleikkurilla tikkuja lyhemmäksi. Tämä oli luonnollisesti virhe, sillä sälöt lentelivät vähän joka paikkaan, ja tikuista kuoritui puunsyitä tai ihan mitä tahansa, jotka tarttuvat myöhemmin kieleen. Mutta ei se mitään. Nappailin muutaman valkosuklaapalan lasikuppiin ja tungin mikroon. Vaikka poltin sormeni tuohon samaiseen pirun kulhoon, pysyivät kaikenlaiset alkoholituotteet vielä kaapissa. Ohjeen mukaan tikkuja pitää dipata sentin matka suklaaseen ja sitten tuupata ne palloon kiinni. Tämä sentin soiro jähmettyy pallon ja tikun väliin ja pitää pallon paikallaan. Kyllä, teoriassa ehkä. Oikeasti tämä on suurempi valhe kuin verkostomarkkinointi. No, tässä vaiheessa pitäisi olla lautasella 16 tikkua joiden päässä on pallo suklaista taikinaa. Demonien manausvaihe on kuitenkin vielä edessä…

Sulata vaan se hemmetin valkosuklaa. Vesihauteessa itse tein, masuunia suosittelen. Totea sitten, että jääkaapissa olleet päällystämättömät popsit ovat tarttuneet lautaseen kiinni, ja ihan ehjänä niitä ei pois posliinista revitä. Tuskan hien kanssa voit saman tien todeta, että tästä suklaamäärästä sulaa vain sentin paksuinen kerros kattilan pohjalle, joten palloja ei voi vain dipata suklaasulaan. Pyörittele ja lusikoi nyt jotenkin sitä suklaata palloihin, ja yritä olla roiskimatta ihan joka paikkaan. Ulkonäkö on tässä vaiheessa melko epäeroottinen, mutta iltahan on vielä nuori. Tikut pitäisi saada johonkin pystyyn. Itse etsin jostain monitoripaketista palan styroksia, ja naputin kepit siihen pystyyn. Virhe. Järkevin teko tässä vaiheessa olisi ollut lähteä baariin.

pops_3

Esivanhempien periksiantamattomuuden vuoksi mätin kuitenkin kaikki pallot suklaaseen, löin elämänpilaajat jääkaappiin jähmettymään ja kokosin itseäni hetkisen aikaa. Alun alkaen suurin osa oli vielä oikeassa paikassa tikun nokassa, mutta loppujen lopuksi neljä (4) kuudestatoista onnistui. Kaavin kepeistä valuneet popsit muffinsivuokiin ja tarjosin ne siltään. Totesin, että seuraava joka ehdottaa popseja etkoille kun ne ovat niin trendikkäitä ja sidukka iik, löytää popsin jostain muualta kuin suustaan. Jos joku tässä vaiheessa tuumaa, että en vaan osaa tehdä näitä, niin totta. EN VAAN OSAA! Muutenhan nämä eivät näyttäisi sellaisilta jonka hävittämiseen tarvitaan teollisuussiivoojaa. One does not simply walk into Mordor.

Nauttiminen

Talvisodan hengessä. Kun pääsee yli valmistusprosessin aiheuttamista traumoista, niin ihan perkuleen makoisiahan nämä ovat.

Energiasisältö

Ihan sama.

pops_4

6 vastausta artikkeliin ”Totuus popseista”

 • Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi ja kuvista! En ole vielä tätä upeaa herkkua kokeillut, mutta tämän luettuani, ehkäpä minäkin kokeilen ;)

  -Peggy-

 • itse teen tällä ohjeella.. n.2 pötköö dominoita ja paketti tuorejuustoo vaa sekasin ja siitä muodostat pallloja jotka laitat jääkaappiin kovettumaan siks aikaa kun suklaa sulaa.. älä tunge mitään mehuja tonne ku siitä taikinasta tulee muuten nii älyttömän löysää.. jos haluut niistä appelsiinin makusii nii käytä appelsiini tuorejuustoo..

 • Oi vitsi! ihan ku itte oisin kirjottanu ton :D
  Kuulostaa niin mun kokkaamiselta/leipomiselta :D
  Ennoo vielä tommosia kakkutikkareita kokkeillukkaan van sen verran masokisti taidan olla että kokeiltava on :D
  Kiitos ohjeesta :)

 • Tää kuulostaa ihan samalta kuin miunkii söherrys noitten helvetillisten palluraisten kanssa!!! Tänään meillä etkoillaan kyllä paljon helpompien herkkujen kanssa ja popsien askartelun jätän suosiolla ammattilaisille!

 • Hienosti kirjoitettu. Mä olen jokusen kerran kokeillut ja popsit näyttää juuri tuolta. Taikinamassa vielä pysyy tikussa, mutta suklaaseen dippauksen jälkeen se valahtaa alas, joka kerta. Ehkä mä taas joku päivä kokeilen.

Kommentointi on suljettu.